Foto: Rebecca Lundh

Jennifer Nilsson

En fotograf som brinner för möten med nya människor, fotografering och livet.

Saker jag aldrig tröttnar på är godisferraribilar, Harry Potter böckerna, havsluft och möten med nya människor. Jag är noggrann, social och har lätt till skratt.

Jag är uppvuxen i ett samhälle som heter Älvängen strax utanför Göteborg, i ett rött hus med vita knutar. Även om jag älskar den pulserande andan i storstäder så förblir favoritplatsen ändå mormor och morfars hus på landet där tystnaden är total.

När jag inte fotograferar spenderar jag gärna min tid på gymmet eller hemma i soffan med näsan i en riktigt bra bok. Spelas det musik står jag tveklöst och dansar i refrängen och i bilen blir det garanterad allsång när radion är på.

Jag har fotograferat sedan jag fick tag på min pappas gamla mobilkamera, en Sony Ericsson 3,2 megapixel. En resa till gotland och ett överfullt minneskort senare och jag var fast. Sedan dess följer kameran alltid med, nu är den däremot uppdaterad till en systemkamera. Föreviga ögonblick på bild och att på så sätt få minnen att vara längre är något jag brinner för.

Som fotograf är jag ödmjuk inför mitt arbete. Jag strävar alltid efter personerna jag fotograferar ska känna sig avslappnade och att ta bilder som förmedlar en känsla. Jag ser det som ett hedersuppdrag att få fånga era speciella höjdpunkter i livet och fånga uttrycksfulla bilder.

 

Instagram