borglig vigsel i rådhuset

Bröllopsfotograf i
Rådhuset Göteborg

Vigsel i rådhuset

Ja men ska vi prata om en av de finaste dagarna i era liv? När ni lovar varandra att spendera resten av era liv tillsammans. Säga ja till att visa varandra kärlek varje dag och att stå vid varandras sida i vått och torrt. Det spelar ingen roll hur stort eller hur smått ert bröllop är, det är lika mycket kärlek för det. En vigsel i Rådhuset bara ni två eller med hela familjen eller alla vänner är en fest och jag vill också vara med! Att få ge er en stund tillsammans när ni får vara just ni och att göra er bröllopsdag ännu mer minnesvärd. Både där och då och såklart i alla bilder som ni kommer att kunna spara i all framtid. Vilken grej va?

För med mig blir det bara kul, inte stelt! Lovar! Och dessutom har jag stenkoll på Göteborg och vigslar i Rådhuset och hänger där ganska ofta. Jag är all about those feels och om du letar efter någon som kan fånga er kärlek på bild, precis som den är, så har du hamnat rätt! Med stor risk för gapskratt, weird dancing in the kitchen, känslor och äkta freaking kärlek. Redo för att skapa magi tillsammans? Let’s go!

Ja! vi vill ha med dig! skicka förfrågan här

Tips för ert bröllop

Fotografering i rådhuset

Jag vet att alla par är olika och därför är också alla bröllop olika. Kanske vill ni bara smita iväg till Rådhuset och säga JA till varandra och sen käka en mysig middag? Kanske vill ni fira med alla nära och kära? Kanske vill ni äta sushi direkt ur kartongen på kajen vid Operan, fast som nygifta? Oavsett, det är kärlek och er kärlek är värd att firas och dokumenteras!

Därför har jag skapat ett paket för er som gifter er i Rådhuset i Göteborg. Där jag är med er på vigseln och sedan fotograferar vi era porträtt i omgivningarna runtomkring. Era vänner och familj får såklart också vara med på bild! Jag kan få alla att skratta och min superkraft är att ni knappt märker att jag har kameran med mig. Det är så jag fångar era ljuvliga ögonblick, skratten och tårarna.

Hur en vigsel i rådhuset går till

Det blir kul, jag lovar!

Inget stelt och tråkigt, bara avslappnat och roligt!

Er tokigt glada bröllopsfotograf

Jag är Jennifer, som alltid fokuserar på äkta känslor och gapskratt för de par som inte kan få nog av varandra. Jag är en Astrid Lindgren-älskare, kaffetokig och sprudlande själ som helst skrattar mig igenom livets alla dagar. Jag är en sneakers before heels kind of girl, en hemmakvällstjej och en jäkel på att skruva ihop Ikeamöbler.

Mitt mål med en sån här fotografering är att ni ska gå därifrån och känna er nästan nykära och att ni är lite fnittriga i magen. Att ni ska få känna att det var riktigt rolig upplevelse och att ni ska ha en hel hög med bilder som visar hur just ni känner för varandra. Som ni kan titta på med världens leende på läpparna.

Ohh vill du veta mer om mig?

Fina ord

 • Vi vet inte riktigt vad vi ska säga… Nu, för första gången kommer dagen tillbaka till oss. Det var länge sedan vi grät såhär mycket, såklart av lycka. Det sättet du fångat dagen på, det går inte att beskriva med ord. Det är ren och skär MAGI! Herregud! Du är så otroligt duktig och vi är såå tacksamma för allt du gjort för oss! 

  / Helena och Andreas 

 • Vi är så nöjda med dig som fotograf. Du gjorde så mycket mer än att bara fotografera. Du skickade glada och peppande mail veckor innan bröllopet och hade sånt engagemang från start till mål. Vi skakade av nervositet hela förmiddagen innan bröllopet. Men under fotograferingen fick du oss att slappna av och vi var i nuet. Du gjorde detta till en fantastisk stund. Du kan din grej.

  / Sofia och Mathias

 • Vi behövde inte vara oroliga för att du inte skulle fånga de allra viktigaste ögonblicken – vilket var väldigt tryggt! Vi behövde liksom inte tänka så mycket utan allt flöt bara på vilket var en fantastisk känsla! Egentligen så känner man väl sig aldrig bekväm när man står framför en kamera (vi gör inte det i alla fall) men med dig var det som att man ibland glömde bort att man blev fotat. SÅ tryggt & bekvämt kändes det! Och hur du lyckades fånga alla känslor utan att vi visste om det! TACK.

  / Ellen och Marcus

 • Vi är så glada att just DU var med och förevigade vår dag. Tack tack tack! Du är fantastisk!

  / Ellen och Marcus

Gapskratt & kramar

Sånt som räknas liksom!

Tidigare bröllop

 Jag älskar att få fånga er just så som ni är och så som ni känner för varandra just där och då. För det är ju också det som ni sedan vill se tillbaka till och minnas. Jag lovar att ni inte kommer behöva stå i några stela poser och titta in i kameran, för i vilken situation gör ni egentligen det på riktigt? Well, det gör aldrig jag och min sambo iallafall. Jag ger er all the feels och allt gapskratt som ni kan tänka er. Klicka på någon av bilderna för att se deras kärlekshistorier.

Hur fungerar en vigsel i rådhuset?

Jag svarar på alla era frågor

FAQ

Hur vet vi om du är ledig?

Bokning sker allra smidigast via mitt bokningsformulär längst ner på sidan. Om ni inte föredrar röksignaler men det brukar för det mesta gå långsammare. Skicka in er förfrågan där så återkommer jag så snart jag bara kan!

Hur fungerar bokningen?

Först hör ni av er för att se om jag är ledig ert datum och då återkommer jag med en hel hög med information och pepp! När vi bokat in ett datum, yeah, så kommer jag att skicka en bokningsavgift till er på 1 000 kr via Billogram, en faktureringstjänst, för att bekräfta ert datum och make it all yours.

Måste vi fylla i formuläret?

Här finns inga måsten, nästan. Give me a call om ni hellre vill det. Brevduva eller röksignaler går såklart bra, men då är svarstiden betydligt längre.

Vad är hindersprövning?

Innan ni kan gifta er i Sverige måste ni ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Ansöker gör ni genom att fylla i en blankett som ni skickar in till Skatteverket. klicka här för att ladda ner blankett.

Tänk på att handlingarna endast är giltiga i fyra månader. När hindersprövningen är klar och godkännande av skatteverket får ni hemskickat två intyg, hindersprövningsintyg och vigselintyg. Dessa handlingar måste ha kommit in till stadsledningskontoret senast två veckor före datum för vigseln. Efter vigseln fyller vigselförrättaren i intygen och skickar dem till Skatteverket. Sen är ni gifta på riktigt med alla papper klara, woop woop!

Här är adressen för att skicka hindersprövning och vigselintyg i original till rådhuset i Göteborg:
Göteborgs Stad
Stadsledningskontoret
Vigsel
404 82 Göteborg

Vad måste man göra innan man får gifta sig i rådhuset?

Innan ni kan gifta er i Sverige måste ni ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Ansöker gör ni genom att fylla i en blankett som ni skickar in till Skatteverket. klicka här för att ladda ner blankett.

Tänk på att handlingarna endast är giltiga i fyra månader. När hindersprövningen är klar och godkännande av skatteverket får ni hemskickat två intyg, hindersprövningsintyg och vigselintyg. Dessa handlingar måste ha kommit in till stadsledningskontoret senast två veckor före datum för vigseln. Efter vigseln fyller vigselförrättaren i intygen och skickar dem till Skatteverket. Sen är ni gifta på riktigt med alla papper klara, woop woop!

Här är adressen för att skicka hindersprövning och vigselintyg i original till rådhuset i Göteborg:
Göteborgs Stad
Stadsledningskontoret
Vigsel
404 82 Göteborg

När kan man gifta sig i rådhuset?

Vigslar i Rådhuset sker på lördagar mellan 14:00 och 16:30 vid en ceremoni i Rådhuset, Gustaf Adolfs torg 1 i Göteborg. Som med alla borgerliga vigslar så kan ni välja mellan den långa och den korta versionen. Ni kan inte välja egna löften.

Det går även att gifta sig på vardagar och då kan tiderna för vigsel vara annorlunda, vilket i sådant fall framgår i bokningstjänsten eller så kan ni kontakta vigsel@stadshuset.goteborg.se

Hur bokar vi en vigsel i Rådhuset?

Vigseln bokas i förväg och det är ofta väntetid då dessa vigslar är mycket populära. Ibland finns det avbokade tider så om ni känner er spontana kan ni chansa på att köra en pop in vigsel. Ni kan klicka er vidare till deras bokningssida här.

Hur går en vigsel till?

Såhär går det till när ni kommer till Rådhuset:

 1. Ni och era gäster eller vittnen kommer i tid till Rådhuset och anmäler er till personalen ca 15 minuter innan er utsatta tid. Tänk på att ni måste ha med legitimation annars kan ni inte vigas.
 2. Ni får gå in i salen där vigselförättaren tar er igenom vigseln. Det finns en lång och en kort variant men det tar max 5 minuter. Ni får lov att ha med er totalt 15 gäster inklusive era två vittnen och eventuell fotograf. Barn under 13 år räknas inte in i det antalet.
 3. Ni lyssnar på cermonitexten och svarar JA! Vi jublar, applåderar och kanske gråter en lyckotår för er kärlek!
 4. Ni tar er ut ur rådhuset och era gäster blåser såpbubblor på er på trappan och firar! Ingen riskastning är tillåten, inte heller konfetti eller rosblad – men bubblor går bra.
 5. Ni är gifta! FIRA FIRA FIRA!

Hur många gäster får man ha med sig?

Ni får lov att ha med er totalt 15 gäster inklusive era två vittnen och eventuell fotograf. Barn under 13 år räknas inte in i det antalet.

Får vi kasta ris?

Efter vigseln kanske ni vill gå ut på trappan och mötas av jublet från era gäster. Då är det helt okej att blåsa bubblor och jubla! Ingen riskastning är tillåten, inte heller konfetti eller rosblad – men bubblor går bra. 

Vi är inte bekväma framför kameran, gör det något?

Jag är inte bekväm framför kameran, gör det något?
Min kära vän, du är inte ensam. Väldigt få personer som hör av sig till mig brukar jubla och säga ”jaaa, jag älskar att stå framför kameran”. Tvärtom. Jag är inte heller sådär jättebekväm när någon tar fram en kamera, även om jag jobbar på det hela tiden. Mitt jobb är att få er att känna er avslappnade och trygga och jag lovar er att det kommer känns okej. Jag lägger mycket tid på att lära känna er, prata med er och låter er lära känna mig. Jag vill vara mer som er kompis en som ”en okänd fotograf”.

Mina fotograferingar handlar verkligen inte om att ni ska stå i stela poser och titta rakt in i kameran. Jag vill fånga er kärlek precis så tokiga, lugna eller kära som ni är och jag har mängder med knep för att locka fram det ur er. Utan att det känns konstigt. Trust me, jag guidar er och ser till att ni har kul.

vad gör vi om det regnar?

För det första, jag tokälskar att fotografera i regn. Ljuset då är magiskt och känslan i bilderna blir något alldeles extra (ni kan klicka här för att se en fotografering i ösregn). Det är något speciellt just med att kasta sig ut i regnet på det viset.

Om ni absolut inte vill fota i regn, vilket är helt okej såklart, så har jag full koll på platser med tak eller där vi inte bli blöta. Så lita på mig!

När får vi bilderna?

Efter er fotografering kommer jag att sätta mig och bearbeta och redigera era bilder i en enhetlig stil för att göra era ögonblick ännu lite finare. Jag kommer att dricka en hel hög kaffe. Lyssna på musik. Kanske kolla en disneyfilm och njuta av att få jobba med era bilder. I väntan på att ert webbgalleri ska färdigställas kanske ni kan äta lite choklad och pussas lite, det brukar få tiden att gå fortare.

Bildleverans
Ni kommer ca 7 dagar efter fotograferingen få en länk till ett privat webbgalleri med era bilder och då kan de laddas ner och användas fritt. Sen skickas er slutfaktura.

Hur får vi bilderna?

Ni kommer att få bilderna digitalt via ett privat webbgalleri. Alla bilderna levereras i både högupplöst och webboptimerad kvalitet. Högupplösta bilder används för egna framkallningar och skärmupplöst/webboptimerade för användning på internet. Det skiljer väldigt mycket i kvalité så var noga med att använda rätt bild framförallt om ni ska framkalla något.

Saker att tänka på:

Saker att tänka på:

 • Ni måste ha med legitimation, i annat fall kan ni inte vigas (jag påminner er såklart)

 • Kom i tid. Ni bör anmäla er ca 15 minuter innan er utsatta tid. När ni kommer till Rådhuset anmäler ni er hos personalen och visar legitimation.

 • Om ni har hemlig vigsel, alltså bara ni två utan nära och kära så kan jag som fotograf vara ett vittne, det andra vittnet är en anställd på rådhuset.

 • Ingen riskastning är tillåten, inte heller konfetti eller rosblad – bubblor går bra.

 • För att boka vigsel använder ni av Rådhusets bokningssida eller mailar vigsel@stadshuset.goteborg.se. Kom ihåg att göra en hindersprövning innan.

 • En avgift på 500 kronor för alla adminstrativa kostnader i Rådhuset kommer att skickas som en separat faktura. Fakturan behöver inte vara betald innan vigseln.

 • Parkering kan vara knivigt en lördag, men det finns en del parkeringar antingen i Nordstan eller vid Operan. Det är svårt att hitta parkering på gatorna intill då det oftast är fullt på lördagar. Annars tar ni lätt buss eller spårvagn till Brunnsparken eller går ifrån Centralstationen. Rådhuset ligger centralt på Gustav Adolfs torg 1.

Vart parkerar man?

Parkering kan vara knivigt en lördag, men det finns en del parkeringar antingen i Nordstan eller vid Operan. Det är svårt att hitta parkering på gatorna intill då det oftast är fullt på lördagar. Annars tar ni lätt buss eller spårvagn till Brunnsparken eller går ifrån Centralstationen. Rådhuset ligger centralt på Gustav Adolfs torg 1.

Vad måste vi ha med oss?

Ni behövver inte ha med er något mer än er själva och er legitmation. Annars kan ni inte vigas (jag påminner er såklart)

Men tänk på att komma i tid. Ni bör anmäla er ca 15 minuter innan er utsatta tid. När ni kommer till Rådhuset anmäler ni er hos personalen och visar legitimation.

Let’s make some magic!

Kan ni tänka er 10 år framåt i tiden, eller 40 år? När ni sitter och ser tillbaka på er bröllopsdag och tänker på hur fantastisk den var? Tänk då att kunna se bilder och känna den där känslan återigen. Det är mitt mål med att fotografera ert bröllop, stort som litet. Att få ta bilder som känns, på riktigt. Och som ni kan minnas som en riktig kram i hjärtat.
Priser

Bröllop i rådhuset

Jag tror på enkelheten i att inte behöva välja mellan mängder av olika paket och varianter. Jag kommer att förse er med massor av information så att ni känner er trygga, lugna och laddade inför vårt äventyr tillsammans. Se fram emot peppande mail, en liten guide med hjälp för ert bröllop och att jag alltid finns där för era frågor och funderingar.
 
Detta ingår:

Fotografering i 90 minuter
Tiden som jag är med er där vi hinner fotografera era porträtt er vigsel och eventuella gruppbilder med familj och vänner.

Full service och onlinekonsultation
Full support före, under och efter ert bröllop (såklart). Genomgång av miljö och tider för att ni ska få de bästa förutsättningarna att njuta under bröllopsdagen och få minnen som speglar det som är viktigt för er.

Samtliga bilder från fotograferingen
Ni får alla bra utvalda bilder från dagen, redigerade och klara! Ca 90 st.

Privat onlinegalleri
Personlig webbsida med onlinegalleri så ni kan dela bilder med gäster, ladda ner högupplösta filer, beställa förstoringar eller album.

Mig som vittne
Jag agerar självklart vittne vid er vigsel om ni behöver

Reseersättning
Alla transportkostnader är inkluderade inom Göteborg.

9 900 kr

Förfrågan Rådhusbröllop


  Vilket bröllopspaket är ni intresserade av?

  Vi tycker att vi är paret som: (flera kan väljas)
  Har lätt till skrattÄlskar katterTrivs med att resaÄlskar att tränaÄr ganska romantiska faktisktSom tycker hundar är livetÄr lite tystlåtna av ossÄr spralligaÄlskar vinÄr totalt nykäraBrukar vara väldigt spontanaTycker om att ha kontrollÄr lugna själarFaktiskt är väldigt roligaÄr socialaTycker om choklad löjligt mycket

  Om vi skulle beskriva tanken om vårt bröllop skulle vi säga att det blir: (Flera kan väljas)
  VackertAvslappnatRoligtVärldens festFamiljärtLitet och intimtBohemisktLantligtKlassisktMysigtStort och häftigtRomantisktParty party partyKärleksfulltCooltKänslan är viktigastLyxigt

  Ladda upp en bild som beskriver er eller ert bröllop. Kan vara en bild på er, månen, era husdjur, favoritställe, inspirationsbild till bröllop eller vad ni själva vill visa som får mig att se mer vilka ni är som personer.  OM MIG

  Jag är Jennifer Nilsson, en par- och bröllopsfotograf som fokuserar på äkta känslor och gapskratt. Bröllopsfotograf i Göteborg, men reser överallt.

  Bröllop;bröllopsfotografering;bröllopsfotograf;bröllop Göteborg;bröllopsfotograf Ale; bröllopsfotograf kungälv;bröllopsporträtt; kärlek;bröllopsfotografering porträtt;bröllopsfotograf Göteborg;bröllopsfotograf utomhus;Fotograf Jennifer Nilsson;Jennifer Nilsson Fotograf;Fotograf Göteborg Bröllopsfotograf Jennifer Nilsson,bröllopsfotografering göteborg,bröllopsfotografering göteborg,bröllopsfotografering,fotograf bröllop,bröllopsbilder göteborg,wedding,wedding gothenburg, weddingphotograper, weddingphoto, weddingphotography,wedding,bröllopsbilder göteborg,bröllopsfoto göteborg,bröllopsfoto,bröllop göteborg,bröllopsporträtt,bröllopsbilder,foto bröllop,
  KONTAKT

  Kontakta mig via mitt kontaktformulär eller skicka ett mail, vad som är smidigast för dig. Till formuläret.

  tel. +46 722 029 870
  mail. hej@jennifernilsson.se

  GET AROUND

  Här kan du hitta bilder från bröllop och parfotograferingar. Mer om mig, artiklar på bloggen och annat gottigt.

  Privacy Settings
  We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
  Youtube
  Consent to display content from - Youtube
  Vimeo
  Consent to display content from - Vimeo
  Google Maps
  Consent to display content from - Google