Parfotografering

Fotografering precis sådär mysigt och roligt som det ser ut

Det var den roligaste och galnaste kvällen på länge. Helt magisk och helt klart en kväll att minnas för alltid. Jennifer lyckades att fånga allt som vi känner för och med varandra i bilder. Vi är så nöjda och tacksamma för att vi fick dela den här upplevelsen med varandra, och henne! TACK TACK TACK!

– Ida och Daniel 2018

inte bara en fotografering 

Kärlek som kärlek. Kanske har ni varit tillsammans i några månader eller kanske ni har varit gifta i flera år? Oavsett så är det värt att fira! Kärlek som nykära, förlovade, jubilium eller bara just för att ni är det viktigaste som ni har. Att få bara vara ni två tillsammans en stund där er kärlek är i fokus, där ni får gosa, busa, pussas och ha riktigt kul tillsammans. Ett litet äventyr där ni faktiskt får se varandra i ögonen och känna att ni är lyckligast i hela världen.

Vad är bättre än att gosa ihop sig liksom? Kanske potatismos, men ytterst tveksamt. Hos mig får ni vara precis som ni är, precis så kära och precis så vackra som bara ni är. Jag tycker också att något av det största i livet är kärlek, hur cheesy det än må låta så tycker jag verkligen det. Och jag tycker också att det är så synd att vi inte sparar den kärleken som minnen i form av bilder oftare. Visst, ni har garanterat en hög med selfies hemma och ni har alldeles säkert några bilder från semestern med svettfläckar under armarna och nån okänd turist har fotat er underifrån vid någon sevärdhet i strålande solsken. För ni är ju faktiskt en familj nu också, bara ni två, och hur många riktiga familjebilder har ni?

Mitt mål med en sån här fotografering är att ni ska gå därifrån och känna er nästan nykära och att ni är lite fnittriga i magen. Att ni ska få känna att det var en rolig upplevelse och att ni ska ha en hel hög med bilder som visar hur just ni känner för varandra. Som ni kan titta på med världens leende på läpparna.

Det var verkligen en kanonkul fotografering. Du hade massa bra knep för att få oss bekväma och avslappnade framför kameran, vi kunde vara precis så fåniga och knasiga som vi faktiskt är. Och resultatet blev bättre än vi kunde ana! Även vi fastnade på bild. Vi rekommenderar dig varmt!

– Kajsa och Niklas 2018

Parfotografering – Bakom kulisserna

Här kan du se hur en parfotografering tillsammans med mig kan gå till. Jag ser mina fotograferingar som små äventyr där vi har en riktigt härlig stund tillsammans. Denna fotograferingen med Anton och Malin blev ett skogsäventyr, med fika innan såklart! På med ljudet och kika vettja!

Hon Bakom Kameran!

Jag är Jennifer Nilsson, en par- och bröllopsfotograf som fokuserar på äkta känslor och gapskratt för de par som inte kan få nog av varandra. Jag är en Astrid Lindgren-älskare, kaffetokig och sprudlande själ som helst skrattar mig igenom livets alla dagar. Jag är en sneakers before heels kind of girl, en hemmakvällstjej och en jäkel på att skruva ihop Ikeamöbler.

När jag inte jobbar med kameran i handen eller framför datorn så hittar ni mig allt som oftast med näsan i en bok i min favoritfotölj eller på altanen. Eller på gymmet där jag gärna lyfter tungt eller dansar loss till bra musik.. Med handen på hjärtat, för mig handlar inte fotografering om alla tekniska regler. För mig handlar det om att fånga er kärlek för varandra, den där barfota-i-regnet-med-lite-hångelsaliv-känslan.

Jag brinner för det äkta, kärleksfulla och att möta nya människor. På riktigt. Inget konstlat, uppställt och ordnat. Utan riktig jäkla kärlek, med morgontrötthet, kissnödighet, gråtkalas och allt vad det innebär.

I´m speechless this is so beautiful. We had so much fun and you were amazing! Mamma mia – This is amazing, thank you so much. This is so beautiful and I’m so glad to get the chance to get to know you!

– Diljá och Snaebjorn 2018

Säg Hejdå Till Stela Poser

Okej så jag lovar, ni kommer inte behöva stå och titta in i kameran och le lite stelt. Inget sånt! Jag har mina knep för att få er att slappna av och den största nyckeln i det hela ligger i att vi lär känna varandra. Jag vill vara så mycket mer än bara er fotograf, jag vill bli mer som en vän till er än någon som bara dyker upp med en kamera i handen. Vi skapar era bilder och minnen, tillsammans.

Mitt sätt att jobba bygger på äkta känslor och naturliga ögonblick. Det bygger på att jag vill vara så mycket mer än bara “en fotograf”. Jag vill att ni ska kunna vara närvarande och vara helt bekväma med varandra även när jag är med. Jag kommer såklart att guidea er igenom allt så ni behöver inte oroa er för att ni inte vet hur ni ska stå eller hur ni ska göra, jag hjälper er. Men för att ni ska kunna vara helt och hållet er själva, för att ni ska känna er bekväma och för att ni ska ha the time of your lifes. 

Mitt huvudfokus är alltid att ni ska ha roligt och känna er bekväma, alltid. De flesta jag fotar brukar alltid säga ”vi är så obekväma framför kameran och blir aldrig bra på bild” (yes, nästan alla) men går sedan från fotograferingen och tyckte att det var hur kul som helst och inte det minsta stelt. För jag lovar, det måste inte vara tråkigt eller stelt att anlita en fotograf. Och jag kommer göra mitt allra bästa för att ni ska ha en pretty damn good time.

Jag vill att ni ska kunna se tillbaka på era foton om flera år och inte bara minnas hur kul ni hade när ni tog dem utan att ni också ska kunna känna precis som ni kände för varandra där och då. Totalt förälskade och hur mycket ni älskar varandra.

Hur Funkar Det Då?

När ni skickat en bokningsförfrågan till mig (tjoho), som ni kan göra via formuläret längre ner på sidan, så kommer vi att prata igenom vilka platser vi ska vara på och lite annan spännande information för att göra fotograferingen till er, ingen annans.

När er bokning är genomförd så kommer jag att förse er med riktigt gottig information och full suport via mailen kring vad ni kan ha på er, när vi ska träffas och allt det där. You know, the details.

Under själva fotograferingen så kommer ni inte behöva stå i några stela poser och titta in i kameran utan jag kommer att guida er igenom hela äventyret på ett lättsamt och roligt sätt. Nothing to worry about. Ni kommer att få kramas, pussas, göra high five, hålla handen eller whatever rows your boat.

Efter själva fotograferingen (inom 7 dagar) kommer ni att få ta del av alla bilderna via ett webbgalleri där ni enkelt kan dela, spara ner och njuta av era bilder om och om igen.

Kärlekshistorier

Vill ni se hur en kärlekshistoria kan se ut? För alla ser ut just på sitt vis för att vi alla är olika. Jag älskar att få fånga er just så som ni är och så som ni känner för varandra just där och då. För det är ju också det som ni sedan vill se tillbaka till och minnas. Med mig kommer ni ha en rolig stund där ni får busa, kramas, pussas och springa omkring. Jag lovar att ni inte kommer behöva stå i några stela poser och titta in i kameran, för i vilken situation gör ni egentligen det på riktigt? Well, det gör aldrig jag och min sambo iallafall. Jag ger er all the feels och allt gapskratt som ni kan tänka er. Klicka på någon av bilderna för att se deras kärlekshistorier.

Alltså jag svimmar vad fint! Du är fasen helt makalös. Kan inte tacka dig nog! Vi trodde aldrig att det skulle bli en sån stund och ett sånt minne som det blev.

– Linnea och Peter 2017

Sånt ni kanske undrar om!

Vad roligt att du är intresserad av att boka en parfotografering! Jag älskar att fota kärlek minst lika mycket som jag älskar att käka choklad, gosa ner mig i soffan med min kärlek och läsa Harry Potter böckerna.

Hur bokar jag och vad finns det för tider?
Bokning sker allra smidigast via mitt bokningsformulär längst ner på sidan. Om ni inte föredrar röksignaler men det brukar för det mesta gå långsammare. Tillsammans kommer vi fram till en tid som passar oss alla. Jag har tillgängliga tider för fotograferingar på vardagkvällar samt vissa utvalda helger. Ni kommer att få förslag utav mig, om inget av det passar, så bokar vi helt enkelt en annan dag.

Bokningsavgift
När vi bokat in ett datum, yeah, så kommer jag att skicka en bokningsavgift till er på 1 000 kr via Billogram, en faktureringstjänst, för att bekräfta ert datum och make it all yours. 

Måste vi fylla i formuläret?
Här finns inga måsten, nästan. Give me a call om ni hellre vill det. Brevduva eller röksignaler går såklart bra, men då är svarstiden betydligt längre.

Vart utgår du ifrån?
Jag är bosatt i Älvängen, utanför Göteborg så utgår helt enkelt därifrån. Har många kunder i och runt om Göteborg. Men älskar landet, så bor du en bit bort så ordnar vi till något. Vi kan säkert mötas på hälften nånstans.

Vilka platser kan vi fotografera på?
Då varje fotografering är unik, för att varje par är unikt, så brukar jag alltid prata ihop mig med vad ni vill ha för typ av bilder. Vill ni ha stadsmiljö? Skogsäventyr? En minivandring upp för en kulle? Lisebergsäventyr? Det är lite upp till er.

Men självklart har jag en hel del platser som jag noggrant valt ut och som jag vet fungerar vid olika årstider. Ofta brukar vi åka en liten roadtrip i min bil för att ta oss till olika miljöer under samma fotografering. Som ett litet äventyr där vi stannar och fotograferar på vägen.

Så kort och gott, vi hörs av, pratar ihop oss vad ni har för tankar och önskemål. Sen bakar vi ihop det så det passar er som allra bäst.

Vad ska vi ha på oss?
Jag vet att ni brukar titta i garderoben, ta på er 15 olika plagg för att sedan inse att ni inte har ”något att ha på er”. Eller vänta, det kanske var mig jag pratade om nu. Ops.

För att ni ska slippa undra och för att era bilder ska bli så bra som möjligt så har jag skapat en ”klädgudie” för mina parfotograferingar som ni får ta del av när ni bokat. Ni kan se det mer som riktlinjer än som måsten, det är ju trots allt er fotografering. Men för att fatta mig kort, tänk naturliga färger och inte så mycket skrikiga tryck eller mönster, mest för att jag vill att fokus ska vara mest på er och inte på era kläder.

Många av mina par brukar ta med sig olika ombyten vilket går hur bra som helst, då kan vi variera lite beroende på vilka platser vi fotar på.

Jag är inte bekväm framför kameran, gör det något?
Min kära vän, du är inte ensam. Väldigt få personer som hör av sig till mig brukar jubla och säga ”jaaa, jag älskar att stå framför kameran”. Tvärtom. Jag är inte heller sådär jättebekväm när någon tar fram en kamera, även om jag jobbar på det hela tiden. Mitt jobb är att få er att känna er avslappnade och trygga och jag lovar er att det kommer känns okej. Jag lägger mycket tid på att lära känna er, prata med er och låter er lära känna mig. Jag vill vara mer som er kompis en som ”en okänd fotograf”.

Mina fotograferingar handlar verkligen inte om att ni ska stå i stela poser och titta rakt in i kameran. Jag vill fånga er kärlek precis så tokiga, lugna eller kära som ni är och jag har mängder med knep för att locka fram det ur er. Utan att det känns konstigt. Trust me, jag guidar er och ser till att ni har kul.

Vad gör vi om det regnar?
För det första, jag tokälskar att fotografera i regn. Ljuset då är magiskt och känslan i bilderna blir något alldeles extra (ni kan klicka här för att se en fotografering i ösregn). Det blir blött, såklart, så ni bör kanske inte ha några kläder som ni är extra rädda om. Vi laddar upp med handdukar i bilen, paraplyer för pauserna och jag klär in kameran i plastpåsar. Sen kör vi. Det är något speciellt just med att kasta sig ut i regnet på det viset.

Om ni absolut inte vill fota i regn, vilket är helt okej såklart, så bokar vi om er tid utan kostnad och kör fotograferingen en annan dag helt enkelt.

Efter er fotografering kommer jag att sätta mig och bearbeta och redigera era bilder i en enhetlig stil för att göra era ögonblick ännu lite finare. Jag kommer att dricka en hel hög kaffe. Lyssna på musik. Kanske kolla en disneyfilm och njuta av att få jobba med era bilder. I väntan på att ert webbgalleri ska färdigställas kanske ni kan äta lite choklad och pussas lite, det brukar få tiden att gå fortare.

Bildleverans
Ni kommer ca 7 dagar efter fotograferingen få en länk till ett privat webbgalleri med era bilder och då kan de laddas ner och användas fritt. Sen skickas er slutfaktura.

The details
Alla bilderna levereras i både högupplöst och webboptimerad kvalitet. Högupplösta bilder används för egna framkallningar och skärmupplöst/webboptimerade för användning på internet. Det skiljer väldigt mycket i kvalité så var noga med att använda rätt bild framförallt om ni ska framkalla något.

Priser

Parfotografering

Jag tror på enkelheten i att inte behöva välja mellan mängder av olika paket och varianter. Vi bokar en fotografering, träffas, umgås, fotograferar och så kör vi äventyr. Precis så som ni önskar att er fotografering ska vara. Jag kommer att förse er med massor av information så att ni känner er trygga, lugna och laddade inför vårt äventyr tillsammans. Se fram emot peppande mail, en liten guide med hjälp för vad ni kan ha på er och att jag alltid finns där för era frågor och funderingar.

Detta ingår:
Fotograferingen
Klädgudie (för att ni ska slippa tänka för mycket)
Fika (såklart!)
Redigering
Privat webbgalleri med samtliga utvalda bilder

5 900 kr

Bokningsförfrågan Parfotografering

Vilka av följande stämmer in på någon av er? (Flera kan väljas)
Lätt till skrattKattmänniskaÄlskar att resaTräningsfreakRomantiskHundmänniskaTystlåtenSpralligÄlskar vinNykärSpontanGillar tv/datorspelEntreprenörLäser mycket böckerKollar gärna på kattklipp på youtubeHarry Potter loverGillar skogen och naturenTrivs vid havetÄr en stadsmänniska


Vill ni boka en kärleksdejt?

Kom igen, vi tar en riktig mysstund och så har ni mig där med en kamera framför fejset. Det blir kul!

Let's make some magic
OM MIG

Jag är Jennifer Nilsson, en par- och bröllopsfotograf som fokuserar på äkta känslor och gapskratt. Bröllopsfotograf i Göteborg, men reser överallt.

Bröllop;bröllopsfotografering;bröllopsfotograf;bröllop Göteborg;bröllopsfotograf Ale; bröllopsfotograf kungälv;bröllopsporträtt; kärlek;bröllopsfotografering porträtt;bröllopsfotograf Göteborg;bröllopsfotograf utomhus;Fotograf Jennifer Nilsson;Jennifer Nilsson Fotograf;Fotograf Göteborg Bröllopsfotograf Jennifer Nilsson,bröllopsfotografering göteborg,bröllopsfotografering göteborg,bröllopsfotografering,fotograf bröllop,bröllopsbilder göteborg,wedding,wedding gothenburg, weddingphotograper, weddingphoto, weddingphotography,wedding,bröllopsbilder göteborg,bröllopsfoto göteborg,bröllopsfoto,bröllop göteborg,bröllopsporträtt,bröllopsbilder,foto bröllop,
KONTAKT

Kontakta mig via mitt kontaktformulär eller skicka ett mail, vad som är smidigast för dig. Till formuläret.

tel. +46 722 029 870
mail. kontakt@fotografjennifernilsson.se

GET AROUND

Här kan du hitta bilder från bröllop och parfotograferingar. Mer om mig, artiklar på bloggen och annat gottigt.