Tips på bröllopslokaler på Västkusten

Innan ni börjar leta lokal så behöver ni fråga er själva: ungefär hur många gäster blir vi? Vill vi ha en lokal där ni fixar allt själva eller vill ni ha en lokal där ni betalar kuvertpris per gäst och mat ingår i det priset? Vill vi kunna ta med egen alkohol? 
 
När ni har kommit fram till hur just ni vill fira er bröllopsdag, då är det bara till att börja leta! Jag har samlat ett gäng av mina favoritlokaler på Västkusten för att hjälpa er hitta er drömlokal för bröllopet.
 
Många bröllopslokaler skriver inte ut  priser på sin hemsida, så ni kommer antagligen att få maila eller ringa till respektive bröllopslokal som ni är intresserade av och fråga.
 
Flera av bröllopslokalernas hemsidor ger inte alls lokalerna rättvisa, så bli inte bortskrämda vid första anblicken! Bild-googla lokalen så hittar ni oftast mycket bättre bilder som ger lokalen mycket mer rättvisa. Eller kika på sociala medier, där är det oftast bättre uppdaterat.
 

Bröllop precis vid havet på Sillsalteriet Marstrand 

Nakna träbjälkar och ett läge vid norra hamninloppet i Marstrand precis vid havet och klippor. Kan det bli mer romantiskt än så? Sillsalteriet nås allra helst med båt för att upplevelsen ska bli komplett! Sillsalteriet kan duka upp för 80-150 sittande gäster. Du kan läsa mer om lokalen här.

Kuvertpris och du kan ej ta med egen alkohol.

 

 

Romantiskt bröllop på Norrvikens trädgårdar

Norrviken andas romantik! Det är en förtrollande stämning på platsen. De historiska trädgårdarna och den vackra miljön sätter stämningen under hela bröllopet. Här finns det tillgång till en vacker trädgård, ett stort växthus, restaurang och vackra sviter. Du kan läsa mer om det här.

Kuvertpis och du kan ej ta med egen alkohol.

 

Bröllop i vackra historiska Nääs Villa Vänhem

Här finns mycket vackra och historiska lokaler för alltifrån det lilla sällskapet och upp till 140 gäster. Ni äter middagen i matsalen som dukas, sedan kan ni dansa på den stora glasverandan som vetter ner mot sjön Sävelången. Ni kan läsa mer om lokalen här.

Kuvertpris och du kan ej ta med egen alkohol.

 

Bild lånad från Lantligt bröllops hemsida lantligtbrollop.se.

Ett riktigt Lantligt Bröllop i lada

För dig som vill ha en lantligt bröllop i nära anslutning till Göteborg, så är Lantligt Bröllop ett bra alternativ. Evenemangsladan ligger i natursköna Bergum och här kan du välja till olika tillval för att anpassa ladan efter just era önskemål. Ni kan läsa mer om lokalen här.

Här står ni för mat/catering själva, men det finns tillval i form av serveringspersonal och dekorationer.

 

Fotograf Elaine Lilje thebohemia.se

Bröllop på magiska Svineriet vid Tången

Denna magiska lokalen ligger vid  Tången i Varberg nära Kärradal och precis intill havet. Hur härligt låter inte det? Här finns flera olika lokaler att tillgå. Allt från deras vackra växthus som är perfekt för mingel och vigsel, en matsal till middagen och en lada som fungerar toppen som dansgolv. Här hittar ni deras hemsida.

 

Vackert bröllop i historiska Nääs Lekhuset

Här finns vackra och historiska lokaler för alltifrån det lilla sällskapet till det stora. Takhöjden är vidunderlig och den bevarade inredningen gör byggnaden helt unik. Denna lokalen rymmer upp till 200 sittande gäster.  Ni kan läsa mer om lekhuset här.

I Lekhuset ordnar ni själva med dekoration och möblering samt mat och dryck.

 

 

Lantligt och vackert bröllop på Slättens Gård Loge

Slättens Loge är en lokal delad på två plan i en stor lada omgiven av naturen. En våning för middagen och en våning för vigsel/fest och dans på kvällen. Hur vackert låter inte det? När de stora portarna slås upp känner man Öijareds natur på riktigt. Att gå på de breda grantiljorna som växt och sågats 100 m från logen ger en känsla av äkta och genuint. Läs mer om lokalen här.

Här står du för mat/catering och dukning själv.

 

Bild lånad från Uddetorp Säteri Facebooksida.

Bröllop på vackra Uddetorp Säteri och deras loge

Säteriet omfamnas av vackra naturbetesmarker. Omgivningarna med naturbetesmarker, åkermark samt skog är verkligen rogivande och helt underbara. Till säteriet hör även ett flertal gårdsbyggnader tillsammans med jaktmarker och en egen liten sjö. Läs mer på deras hemsida här.
 
 
 

Bild lånad från Stora Holms Säteris Facebooksida.

Bröllop i en mysig idyll på Stora Holms Säteri

Stenstallet på Stora Holms Säteri är en idyll för dig som vill ha det lilla extra. I en mysig och naturlig miljö strax utanför Göteborg finner du en plats med både charm och bekvämligheter. Det finns tillgång till restaurangkök, bord och stolar och du kan även hyra till deras Trädgårdshus som passar perfekt för mingel och vigsel. Du kan läsa mer om Stora Holm Säteri här.

Här står du för mat/catering och dukning själv.

 

 

Världskulturmuseet erbjuder vackra bröllop

Visste du att du kan hyra museets lokaler för privata tillställningar, exemplevis bröllop? Med stooooora fina fönster känns det som att sitta i ett växthus. Här finns magisk arkitektur med modern och gränsöverskridande design, si himla häftigt! Ni kan läsa mer om det här.

De erbjuder hjälp med hela arrangemanget om så önskas så som underhållning, mat osv. Men ni får gärna stå för blomsterarrangemang osv om så önskas. Egen alkohol erbjudes ej.

 

 

Avslappnat bröllop vid älven på Älvmagasinet

Vid älvens strandkant hittar du Älvsmagasinet hamnkrog och lounge, en restaurang med utsikt över natursköna Nordre Älv. När vädret tillåter har de den stora terrassen öppen som är precis vid vattnet. Det är en väldigt familjär och avslappnad lokal. Du kan läsa mer om Älvmagasinet här.

 

 

 

Bild lånad från Surte Kraftstations hemsida surtekraftstation.se

Magiskt bröllop på Surte Kraftstation

Byggnaden är från 1943 och det känns. En lite rustikare lokal, perfekt för det bohemiska eller rustika bröllopet. Här samsas tunga kedjor, gedigna traverser, råa men välbevarade tegelväggar, putsade vita väggar, mjuka fåtöljer, flera rum i rummet, en enorm takhöjd och små spår från förr – med en varm och god känsla och ett ljus som är svårt att hitta någon annanstans. Du kan läsa mer om det här

De arbetar ihop med lokala cateringleverantörer.

 

 

Bröllop på Restaurang Örlogskapellet

De erbjuder en vacker festvåning ett stenkast från havet. Det finns även en stor trädgård med plats för mingel på deras trädäck och vigsel i grönskan bland ek och äppleträd. Hur fint låter inte detta? De tar emot upp till 120 personer i sin matsal. De har en scen, en bar och en separat salong Här ingår serveringspersonal hela kvällen, de dukar, serverar, diskar och städar. Läs mer om det här.

 

 

Lantligt och idylliskt bröllop på Café torpet

Det finns inte mycket som överträffar ett romantiskt sommarbröllop på den svenska landsbygden. Café torpet är perfekt för det mindre lantliga bröllopet. Upplev den svenska landsbygden ett stenkast från Göteborg. Café torpet erbjuder B&B, café, restaurang, gårdsbutik och catering i en genuin och naturnära miljö. Läs mer om det här.

 

 

Bild lånad från Wine Mechanics hemsida winemechanics.se

Bröllop på Urban winery Wine Mechanics

Superhäftigt ställe som man kanske inte tror erbjuder bröllop, men det gör dom och det är så himla häftigt! Lokalen ligger vid gamla Slakthuset i Gamlestaden. De tar emot upp till 185 sittande gäster eller 260 utan sittplatser. De erbjuder allt från ljud till mat och service. En lokal som är det lilla extra. Ni kan läsa mer om det här.

 

Ett annat tips är att ha bröllop på en vardag, det är typ det bästa ni kan göra både för er budget och lokalens tillgänglighet, många leverantörer har nämligen andra priser på vardagar än på helgerna och är inte alls lika uppbokade.

Lycka till!

 

Jag är Jennifer Nilsson, en par- och bröllopsfotograf som fokuserar på äkta känslor och gapskratt. Jag är en Astrid Lindgren älskare, en kaffetokig och sprudlande själ som helst skrattar mig igenom livets alla dagar. En sneakers before heals kind of girl, en hemmakvällstjej och en fotograf som tror på att känslan är viktigare än den ”perfekta posen”. 

Mer om mig

Mer på bloggen:
– Allt om bröllop
– För dig som är kär
– Tips & Trix
– Personligt från hjärtat
– Annat skoj
– Bröllop i Rådhuset
Mer på bloggen:
– Allt om bröllop
– För dig som är kär
– Tips & Trix
– Personligt från hjärtat
– Annat skoj
– Bröllop i RådhusetBröllopsfotograf Göteborg, Bröllop; bröllopsfotografering; bröllopsfotograf; bröllop Göteborg; bröllopsfotograf Ale; bröllopsfotograf kungälv; bröllopsporträtt; kärlek; bröllopsfotografering porträtt; bröllopsfotograf Göteborg; bröllopsfotograf utomhus; Fotograf Jennifer Nilsson; Jennifer Nilsson Fotograf; Fotograf Göteborg; Bröllopsfotograf Jennifer Nilsson; Bröllopgöteborg, bröllopsfoto göteborg, fotograf göteborg, parbilder, parbilder göteborg, parfotografering göteborg, parfotograferinggöteborg, bröllopsfotografering göteborg, bröllopsfotografering göteborg, bröllopsfotografering, fotograf bröllop, bröllopsbilder göteborg,förlovningsbilder,förlovningsfotografering,förlovningsfotograf

Jennifer Nilsson, är en par- och bröllopsfotograf i Göteborg som fokuserar på äkta känslor och gapskratt. Hon är en Astrid Lindgren älskare, en kaffetokig och sprudlande själ som helst skrattar sig igenom livets alla dagar. En sneakers before heals kind of girl, en hemmakvällstjej och en fotograf som tror på att känslan är viktigare än den ”perfekta posen”. Hon skapar minnen som varar livet ut.Mer på bloggen:
– Allt om bröllop
– För dig som är kär
– Tips & Trix
– Personligt från hjärtat
– Annat skoj


Bröllopsfotograf Göteborg, Bröllop; bröllopsfotografering; bröllopsfotograf; bröllop Göteborg; bröllopsfotograf Ale; bröllopsfotograf kungälv; bröllopsporträtt; kärlek; bröllopsfotografering porträtt; bröllopsfotograf Göteborg; bröllopsfotograf utomhus; Fotograf Jennifer Nilsson; Jennifer Nilsson Fotograf; Fotograf Göteborg; Bröllopsfotograf Jennifer Nilsson; Bröllopgöteborg, bröllopsfoto göteborg, fotograf göteborg, parbilder, parbilder göteborg, parfotografering göteborg, parfotograferinggöteborg, bröllopsfotografering göteborg, bröllopsfotografering göteborg, bröllopsfotografering, fotograf bröllop, bröllopsbilder göteborg,förlovningsbilder,förlovningsfotografering,förlovningsfotograf

Jennifer Nilsson, är en par- och bröllopsfotograf som fokuserar på äkta känslor och gapskratt. Hon är en Astrid Lindgren älskare, en kaffetokig och sprudlande själ som helst skrattar sig igenom livets alla dagar. En sneakers before heals kind of girl, en hemmakvällstjej och en fotograf som tror på att känslan är viktigare än den ”perfekta posen”. Hon skapar minnen som varar livet ut i from av bilder.


Want to make some magic?

Bröllopsfotografering, parfotografering eller något annat på hjärtat? Släng iväg ett mail vettja!

Hell yes!

how to get around.

Hem
Bröllop

Par
Lookbook
Om mig
Blogg
Kontakt

OM MIG

Jag är Jennifer Nilsson, en par- och bröllopsfotograf som fokuserar på äkta känslor och gapskratt. Bröllopsfotograf i Göteborg, men reser överallt.

Bröllop;bröllopsfotografering;bröllopsfotograf;bröllop Göteborg;bröllopsfotograf Ale; bröllopsfotograf kungälv;bröllopsporträtt; kärlek;bröllopsfotografering porträtt;bröllopsfotograf Göteborg;bröllopsfotograf utomhus;Fotograf Jennifer Nilsson;Jennifer Nilsson Fotograf;Fotograf Göteborg Bröllopsfotograf Jennifer Nilsson,bröllopsfotografering göteborg,bröllopsfotografering göteborg,bröllopsfotografering,fotograf bröllop,bröllopsbilder göteborg,wedding,wedding gothenburg, weddingphotograper, weddingphoto, weddingphotography,wedding,bröllopsbilder göteborg,bröllopsfoto göteborg,bröllopsfoto,bröllop göteborg,bröllopsporträtt,bröllopsbilder,foto bröllop,
KONTAKT

Kontakta mig via mitt kontaktformulär eller skicka ett mail, vad som är smidigast för dig. Till formuläret.

tel. +46 722 029 870
mail. hej@jennifernilsson.se

GET AROUND

Här kan du hitta bilder från bröllop och parfotograferingar. Mer om mig, artiklar på bloggen och annat gottigt.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google