Vårt bröllop – Vigseln

Innan vår vigsel så satt vi i bilen och väntade på att klockan skulle slå 13.00 så att vigseln kunde börja. AC:n var igång (tack och lov) och vi satt i baksätet och höll om varandra. Jag grät och grät och grät. Mådde illa och var så fruktansvärt nervös. Jag visste inte ens vad jag var nervös för men alla känslorna kom liksom på en och samma gång. Hugo höll min hand, peppade mig och som alltid, var mitt bästa stöd. Jag nervöskissade på parkeringen mellan bilarna innan vi skulle gå in, haha.
Alla bilder i inlägget är tagna av otroliga Linn Andersson på Linnsej.

Symbolisk vigsel – en kompis vigde oss istället
Vi hade tidigt kommit överens om att vi inte ville ha en vigselförrättare eller en präst som höll i vår vigsel utan vi valde en av våra nära vänner som fick agera vigselförrättare. Han som känner oss, som känner många av gästerna och vi vet skulle göra det personligt och avslappnat. Sedan skrev vi våra juridiska papper i Rådhuset i Göteborg några dagar senare istället. Men för oss var vår vigsel ändå där och då på vår bröllopsdag.

Vigselplatsen
Själva vigselplatsen var en del av parken med fin skog bakom. Vi visste att vi ville vara utomhus så där hade vi ställt upp bänkrader så att alla gäster kunde sitta ner. Och så gjorde vi en liten scen av lastpallar som vi la trasmattor på. Hugo snickrade ihop en vigselbåge som han sedan klädde in i plåt (som var ett genomgående tema på bröllopet). Älskar hur det blev och den rostiga höstfärgen på vigselbågen var pricken över i:et.

När det skulle börja stod vi och gömde oss utanför parken och kunde skymta fullsatta bänkrader där inne. Min nervositet släppte mer och mer, tack och lov.
Där såg vi också vår flowerguy som stod och gömde sig i en buske, han skulle göra entré innan oss. Sagt och gjort, hans låt började spela och han gick in. Han ROCKADE den entrén. Med magväska, konfettikanoner och ett uppträdande som framkallade både jubel och gapskratt.
Mobilfri och avslappnad vigsel
Vi hade bett vår “vigselförrättare” att be alla gäster lägga undan sina mobiltelefoner och njuta av stunden. Han sa något i stil med att: “Brudparet vill se era fina ansikten inte era mobiler. Vi har också två fotografer på plats som löser bilder hur bra som helst. Brudparet har också önskat så mycket jubel och applåder som möjligt, ju mer desto bättre.”
Detta + vår otroliga flowerguy gjorde att stämningen sattes från början, jubel och applåder och skratt från start.

Vi gick in till Rövarsången från Ronja Rövardotter vilket jag drömt om så länge jag kan minnas. Jag har knappt ord att beskriva den känslobomben jag kände när musiken började spelas och vi gick längs grusvägen ner mot vigselplatsen.

Hand i hand med Hugo och vi möttes av alla våra finaste människor som stod där med tårar i ögonen och både jublade och applåderade när vi kom in. Det. Var. Så. Häftigt. Det kändes liksom magiskt. Vi var där i skogen vid vigselplatsen, vi hörde den otroliga musiken och jag kunde inte sluta le. Shit, jag får tårar i ögonen bara av att skriva det här. Det kändes nästan overkligt.

Att få titta ut över alla våra finaste människor, som var där för vår skull för att fira med oss. Alla på en och samma plats. Alla med varma leenden och en himla massa tårar. Och sedan att få titta på Hugo, han som jag älskar mest av allt, som stod där och sken som en sol, det var fantastiskt. Jag höll inte min bukett många sekunder utan den fick min Best Woman ta emot, så att jag kunde hålla Hugos händer och vara där med honom.
Livemusik och tårar
Vår vigselförrättare hälsade även oss välkomna och pratade litegrann om hur han lärt känna oss. Sedan var det dax för livemusik med vår trubadur som spelade gitarr och sjöng. Otroligt fint!
Jag och Hugo valde att välja varsin låt till vigseln som vår trubadur sjöng och spelade live och vi visste inte vilken låt den andre personen hade valt. Detta var så mysigt! Det gjorde att vi båda såg fram emot att få veta vad den andre hade valt, vilket blev ett pirrigt och roligt inslag i vigseln.
Min morbror kom fram med näsdukar till oss för det hade vi glömt, vilket också blev väldigt fint. Pappa kom också fram och gav oss en stöd-kram mitt under en av sångerna. För både oss och sig själv tror jag. Fint var det iallafall.

Textläsning
Vi ville gärna ha ett inslag av någon textläsning också så bjöd in vår gemensamma lärare från mellanstadiet som betytt otroligt mycket för både mig och Hugo. Hon blev ärad av att få inbjudan och läste upp en dikt för oss. Det var också himla fint, personligt och kändes som ett sätt att “knyta ihop säcken”.

Egna löften
Vi valde att skriva och läsa upp våra egna löften, eftersom det faktiskt är vi som ska leva med varandra och vi ville göra det så personligt vi kunde. Så när det var dax för själva vigselakten så fick vi läsa våra löften för varandra och jag har nog aldrig varit så skakis i hela mitt liv. Men det kändes så rätt att säga alla de där sakerna som vi lovar varandra högt, inför alla gäster. Det kändes STORT och mäktigt att få göra det och även känslor är inte alltid lätta att yttra så var det så värt det. Oj vad det gräts. Jag hade skrivit mina löften i en liten bok och Hugo kom ihåg sina i huvudet.
Jag koncentrerade mig på orden, på att titta på Hugo och zoomade ut från att “alla tittar”, så det gick jättebra trots att jag var skakis. Pappa berättade efteråt att jag kanske kände mig skakis för att jag på riktigt studsade upp och ner hela tiden, jag kunde inte stå still haha, men det har jag själv inget minne av. Hehe.
Vigselakten
Sedan fick vi ÄNTLIGEN säga JA. Vigselförättaren frågade oss något i stil med “Hugo, vill du ta Jennifer till din fru?” (Kommer inte ihåg exakt, haha) och jublet vid den första kyssen som man och fru fick hela marken att skaka. Kändes det som, haha.
Vi glömde byta ringar mitt i allt så det fick vi göra efter livemusiken. Men det gjorde verkligen ingenting, det blev bara ett roligt inslag och det kommer vi inte glömma i första taget.
Sedan höll vigselförrättare sitt “tal till oss” och han gjorde det helt fantastiskt. Eftersom han känt Hugo hela livet och mig stora delar av det, så blev det verkligen personligt. Precis som vi önskade och MYCKET bättre än vad vi hade kunnat föreställa oss.
Utgångslåt – allsång och gemensam utång
Vi avslutade vigseln med livemusik där vår trubadur bad alla stå upp och på “brudparets önskan sjunga med för den här kan ni”. Så alla stod och vi hade “500 miles (I would walk) som avslutnings/utugångslåt. Vi stod och dansade och sjöng framme vid vigselbågen halva låten sedan gick vi ut och vinkande med oss gästerna i ett typ “congatåg” ut från vigselplatsen. Om du kan låten så kan du föreställa dig att 100 personer står upp och sjunger “TJA LA LA LA LA” i refrängen. Det var coolt. Och satte den glada och peppiga känslan vi ville ha.
Jag uppskattade att vi fick kramas med alla så fort vi kommit runt hörnet. Vi gjorde alltså ingen “entré” utan mötte alla gästerna direkt efter congatåget. På så vis var känslorna fortfarande på ytan och vi var fortfarande i “bubblan”. 
Besluten vi är mest nöjda med:
  • Att vi bad “vigselförrättaren” sätta sig på första raden (vi reserverade en plats i kanten) så fort han inte hade något “prat”. På så vis syns vi själva på många av bilderna och kunde ha stunden där framme för oss själva under sånger o.s.v.
  • Vigselförättaren välkomnade alla genom att berätta vad som skulle hända och FRAMFÖRALLT att det var mer än okej att jubla och applådera. På så vis visste alla att det var okej och det blev genast mer avslappnat. Han sa något i stil med: “Brudparet har också önskat så mycket jubel och applåder som möjligt, ju mer desto bättre.”
  • Vi ville ha mobilfritt. Så vigselförättaren bad alla gäster lägga undan sina mobiltelefoner och njuta av stunden. Han sa något i stil med att: “Brudparet vill se era fina ansikten inte era mobiler. Vi har också fotograf på plats som löser bilder hur bra som helst som ni sen får ta del av.”
  • Allt snack var i mick, för även om det känns som att alla hör om man pratar högt så gör de inte det. Så mick var ett måste.
  • Att vi vågade ha egna löften som vi läste för varandra, väldigt känsloladdat och fint.
  • Vi valde varisin låt som vår trubadur fick spela, vi visste inte vad den andre hade valt för låt. Det blev en rolig överraskning över vigseln.
  • Att alla gäster kunde sitta ner, så de hann ”vara där” ordentligt utan att blir trött i fötterna.

Herregud sicken grej det var alltså. Vigseln är utan tvekan en av de häftigaste upplevelserna i mitt liv. Det var så mycket känslor, kärlek och tacksamhet till alla som var där. Och såklart till Hugo. Det blev bättre än vad vi nånsin hade kunnat drömma om.

Jag är Jennifer Nilsson, en par- och bröllopsfotograf som fokuserar på äkta känslor och gapskratt. Jag är en Astrid Lindgren älskare, en kaffetokig och sprudlande själ som helst skrattar mig igenom livets alla dagar. En sneakers before heals kind of girl, en hemmakvällstjej och en fotograf som tror på att känslan är viktigare än den ”perfekta posen”. 

Mer om mig

Mer på bloggen:
– Allt om bröllop
– För dig som är kär
– Tips & Trix
– Personligt från hjärtat
– Annat skoj
– Bröllop i Rådhuset
Mer på bloggen:
– Allt om bröllop
– För dig som är kär
– Tips & Trix
– Personligt från hjärtat
– Annat skoj
– Bröllop i RådhusetBröllopsfotograf Göteborg, Bröllop; bröllopsfotografering; bröllopsfotograf; bröllop Göteborg; bröllopsfotograf Ale; bröllopsfotograf kungälv; bröllopsporträtt; kärlek; bröllopsfotografering porträtt; bröllopsfotograf Göteborg; bröllopsfotograf utomhus; Fotograf Jennifer Nilsson; Jennifer Nilsson Fotograf; Fotograf Göteborg; Bröllopsfotograf Jennifer Nilsson; Bröllopgöteborg, bröllopsfoto göteborg, fotograf göteborg, parbilder, parbilder göteborg, parfotografering göteborg, parfotograferinggöteborg, bröllopsfotografering göteborg, bröllopsfotografering göteborg, bröllopsfotografering, fotograf bröllop, bröllopsbilder göteborg,förlovningsbilder,förlovningsfotografering,förlovningsfotograf

Jennifer Nilsson, är en par- och bröllopsfotograf i Göteborg som fokuserar på äkta känslor och gapskratt. Hon är en Astrid Lindgren älskare, en kaffetokig och sprudlande själ som helst skrattar sig igenom livets alla dagar. En sneakers before heals kind of girl, en hemmakvällstjej och en fotograf som tror på att känslan är viktigare än den ”perfekta posen”. Hon skapar minnen som varar livet ut.Mer på bloggen:
– Allt om bröllop
– För dig som är kär
– Tips & Trix
– Personligt från hjärtat
– Annat skoj


Bröllopsfotograf Göteborg, Bröllop; bröllopsfotografering; bröllopsfotograf; bröllop Göteborg; bröllopsfotograf Ale; bröllopsfotograf kungälv; bröllopsporträtt; kärlek; bröllopsfotografering porträtt; bröllopsfotograf Göteborg; bröllopsfotograf utomhus; Fotograf Jennifer Nilsson; Jennifer Nilsson Fotograf; Fotograf Göteborg; Bröllopsfotograf Jennifer Nilsson; Bröllopgöteborg, bröllopsfoto göteborg, fotograf göteborg, parbilder, parbilder göteborg, parfotografering göteborg, parfotograferinggöteborg, bröllopsfotografering göteborg, bröllopsfotografering göteborg, bröllopsfotografering, fotograf bröllop, bröllopsbilder göteborg,förlovningsbilder,förlovningsfotografering,förlovningsfotograf

Jennifer Nilsson, är en par- och bröllopsfotograf som fokuserar på äkta känslor och gapskratt. Hon är en Astrid Lindgren älskare, en kaffetokig och sprudlande själ som helst skrattar sig igenom livets alla dagar. En sneakers before heals kind of girl, en hemmakvällstjej och en fotograf som tror på att känslan är viktigare än den ”perfekta posen”. Hon skapar minnen som varar livet ut i from av bilder.


Want to make some magic?

Bröllopsfotografering, parfotografering eller något annat på hjärtat? Släng iväg ett mail vettja!

Hell yes!

how to get around.

Hem
Bröllop

Par
Lookbook
Om mig
Blogg
Kontakt

OM MIG

Jag är Jennifer Nilsson, en par- och bröllopsfotograf som fokuserar på äkta känslor och gapskratt. Bröllopsfotograf i Göteborg, men reser överallt.

Bröllop;bröllopsfotografering;bröllopsfotograf;bröllop Göteborg;bröllopsfotograf Ale; bröllopsfotograf kungälv;bröllopsporträtt; kärlek;bröllopsfotografering porträtt;bröllopsfotograf Göteborg;bröllopsfotograf utomhus;Fotograf Jennifer Nilsson;Jennifer Nilsson Fotograf;Fotograf Göteborg Bröllopsfotograf Jennifer Nilsson,bröllopsfotografering göteborg,bröllopsfotografering göteborg,bröllopsfotografering,fotograf bröllop,bröllopsbilder göteborg,wedding,wedding gothenburg, weddingphotograper, weddingphoto, weddingphotography,wedding,bröllopsbilder göteborg,bröllopsfoto göteborg,bröllopsfoto,bröllop göteborg,bröllopsporträtt,bröllopsbilder,foto bröllop,
KONTAKT

Kontakta mig via mitt kontaktformulär eller skicka ett mail, vad som är smidigast för dig. Till formuläret.

tel. +46 722 029 870
mail. hej@jennifernilsson.se

GET AROUND

Här kan du hitta bilder från bröllop och parfotograferingar. Mer om mig, artiklar på bloggen och annat gottigt.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google